Informatie voor bezoekers

Naast het bezoek van de Koning en zijn familie, tussen 11:00 en 13:00 uur, is er nog veel meer te doen in de stad. Op Koningsnacht is er een daverend feest op het Eemplein, er is een foute party op de Hof, en ook op zaterdagmiddag gaan we nog lekker door met feesten. Ook op andere plekken in de stad én in de regio is er van alles te doen en te beleven. Check alle side-events op de pagina Programma.

De route van de Koning en zijn familie, met het programma en de verhalenvertellers vind je op de pagina Route. Het wordt gezellig druk, dus plan je bezoek!

 

Info voor bezoekers - Koningsdag Amersfoort

Bereikbaarheid en verkeersmaatregelen

Kom met het openbaar vervoer

Amersfoort en de binnenstad zijn heel goed met het openbaar vervoer te bereiken. De bussen van Syntus rijden tijdens Koningsdag gratis, en volgens een aangepaste dienstregeling. Je vindt meer informatie op de pagina Openbaar Vervoer. Als je aankomt op het station in Amersfoort is het nog maar enkele minuten lopen naar het centrum van de stad.

Parkeren en pendelbus

Toch liever met de auto? Maak dan gebruik van het tijdelijke parkeerterrein aan de Mijnbouwweg/Chromiumweg op Isselt. Je kunt daarvoor de speciale tekstborden volgen. Op Koningsdag rijden er tussen 08:00 en 18:00 uur gratis pendelbussen tussen dit parkeerterrein en het centrum. Na 18:00 uur kan je (gratis) buslijn 1 terug naar Isselt nemen.

Fietsen

Sommige gedeelten van het centrum zijn afgesloten, ook voor fietsen. Langs de rand van het centrum zijn honderden extra fietsparkeerplekken gemaakt. Check alle verkeersmaatregelen op de pagina Bereikbaarheid.

Water erin en eruit

In de week voor Koningsdag vind je op deze pagina een kaartje waar alle praktische en handige zaken voor bezoekers vermeld staan: watertappunten, toiletten, EHBO en nog veel meer. Handig om te weten & to be continued!