Informatie voor bezoekers

Op Koningsdag brengt de Koninklijke Familie tussen 11.00  en 13.00 uur een bezoek aan de binnenstad van Amersfoort. Meer informatie over de route, het programma en wie de verhalenvertellers zijn vind je op de pagina Route. Het wordt gezellig druk, dus plan je bezoek!

Naast het bezoek van de Koninklijke Familie is er nog veel meer te doen in de stad. Op Koningsnacht is er een daverend feest op het Eemplein, er is een foute party op de Hof, en ook op zaterdagmiddag gaan we nog lekker door met feesten. Ook op andere plekken in de stad én in de regio is er van alles te doen en te beleven. Check alle side-events op de pagina Programma.

Info voor bezoekers - Koningsdag Amersfoort

Bereikbaarheid en (verkeers)maatregelen

Kom met het openbaar vervoer

Amersfoort en de binnenstad zijn heel goed met het openbaar vervoer te bereiken. De bussen van Syntus rijden tijdens Koningsdag gratis, en volgens een aangepaste dienstregeling. Als je aankomt op het station in Amersfoort is het nog maar enkele minuten lopen naar het centrum van de stad. Alle informatie vind je op de pagina Openbaar Vervoer.

Parkeren en pendelbus

Toch liever met de auto? Maak dan gebruik van het tijdelijke parkeerterrein aan de Mijnbouwweg/Chromiumweg op Isselt. Je kunt daarvoor de speciale tekstborden volgen. Op Koningsdag rijden er tussen 08:00 en 18:00 uur gratis pendelbussen tussen dit parkeerterrein en het centrum. Na 18:00 uur kan je (gratis) buslijn 1 terug naar Isselt nemen.

Fietsen

Sommige gedeelten van het centrum zijn afgesloten, ook voor fietsen. Langs de rand van het centrum zijn honderden extra fietsparkeerplekken gemaakt. Je vindt de fietsenstallingen op onderstaande kaart en op de pagina Bereikbaarheid.

Voorzieningen

Op onderstaand kaartje zie je de route die de Koninklijke Familie gaat afleggen door het centrum van Amersfoort. Daarnaast vind je op de kaart praktische zaken die voor jou als bezoeker handig zijn om te weten. Denk aan de locaties van watertappunten, (mindervaliden)toiletten, EHBO en nog veel meer.

Download kaart met praktische informatie en route

 

Koningsdag Aamersfoort 2019 - Programma routekaart

 

Koningsnacht en Koningsdag op het Eemplein

Op Koningsnacht is er een muzikaal programma op het Eemplein van 19.00 – 23.30 uur. Op Koningsdag bezoekt de Koninklijke Familie Amersfoort tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Na het Koninklijke bezoek is er van 13.30 – 17.00 uur een Koningsdag-festival. Benieuwd wat je wel en niet mag meenemen naar het Eemplein? Bekijk de vragen en antwoorden.