FAQ evenementen Eemplein

Is dit een gratis toegankelijk festival?

De toegang is gratis.

Wat zijn de openingstijden van het terrein?

Het Eemplein is altijd open. Op Koningsnacht is er een muzikaal programma van 19.00 uur t/m 23.30 uur. Op Koningsdag bezoekt de Koninklijke Familie Amersfoort tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Na het Koninklijke bezoek zal er nog een muzikaal programma plaatsvinden van 13.30 uur tot en met 17.00 uur.

Waar is de ingang en uitgang van het terrein?

Er wordt 1 centrale ingang en uitgang gecreëerd aan de zijde van Pathe, net na de Albert Heijn.

Waar kan ik mijn fiets neerzetten?

Een deel van de binnenstad is verboden voor fietsers op 27 april. Bij toegangswegen naar de binnenstad worden tijdelijk extra fietsparkeerplekken geplaatst. (Zie de kaart op www.koningsdagamersfoort.nl/info-voor-bezoekers)

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een deel van de binnenstad is van vrijdag 26 april 20:00 t/m zaterdag 27 april 15:00 afgesloten voor al het verkeer. Parkeergarages aan de route zijn ook tijdelijk niet bereikbaar. Alle andere parkeergarages zijn open.

Op Koningsdag kunnen bezoekers gratis parkeren op het tijdelijke parkeerterrein op Isselt. Tussen 08:00 en 18:00 uur rijden er gratis pendelbussen tussen dit parkeerterrein en het centrum. Na 18:00 uur rijdt lijn 1 (gratis) naar Isselt. Wij adviseren om met het openbaar vervoer naar Amersfoort te komen. Syntus Utrecht rijdt op Koningsdag met een aangepaste dienstregeling. De busdiensten zijn gratis op Koningsdag.

Mag ik alcohol mee naar binnen nemen?

Het is niet toegestaan om eigen geopende alcoholische dranken mee te nemen.

Kan ik eten kopen op het festivaltterrein?

Er staan foodtrucks van Habibi, Sloop, Charlie’s en Hap 4 Hap op het terrein. Alle foodtrucks bieden ook een vegetarische optie aan. Let op: alles is PIN ONLY. Zelf eten meenemen is op het Eemplein niet toegestaan.

Hoe kan ik op het festivalterrein betalen voor eten en drinken?

Je kunt alleen pinnen met je pinpas bij de barren en de foodtrucks (pin-only).

Ik wil mijn baby meenemen en die drinkt flesvoeding, mag dat wel mee naar binnen?

Ouders met baby’s mogen natuurlijk hun flesvoeding mee naar binnen nemen.

Waarom is er controle bij de ingang op glas, blik en gevaarlijke voorwerpen?

Vanwege de veiligheid. Blik, glas en andere gevaarlijke voorwerpen kunnen als projectiel of steekwapen worden gebruikt. Daarnaast kunnen mensen bijvoorbeeld in glas trappen en op deze manier bij de EHBO belanden.

Wat bedoelen jullie met gevaarlijke voorwerpen?

Een gevaarlijk voorwerp is een voorwerp dat een gevaar kan vormen voor andere bezoekers. Met een fles kun je gooien of steken. Denk verder aan messen die van de wapenwet niet mogen en andere slag, steek of vuurwapens. Het is aan de security om te bepalen of een voorwerp gevaarlijk is voor andere bezoekers.

Mag ik een paraplu meenemen en zijn er poncho’s aanwezig?

We verwachten veel mensen op het Eemplein, en paraplu’s kunnen het zicht belemmeren. We vragen je daarom om voor een poncho of regenjas te zorgen, zodat de mensen om je heen ook goed zicht hebben. Beveiliging kan je bij de ingang verzoeken om paraplu’s niet mee te nemen het terrein op.

Mag ik beeld- of geluidsopnamen maken?

Het is niet toegestaan om professioneel opnames van de optredens te maken. Met je mobieltje of compactcamera mag je wel sfeeropnames maken, voor eigen gebruik of en deze delen via sociale media.

Wil je als persfotograaf (sfeer)opnames maken van het festival? Daar wordt onder restricties ruimte voor geboden. Neem dan contact op met de woordvoerders van Koningsdag Amersfoort, zie deze pagina. Wat verstaan we onder professionele opnameapparatuur, die niet is toegestaan voor bezoekers?  Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera’s en filmcamera’s zijn voor bezoekers niet toegestaan: ook GoPro’s zien wij als professionele filmcamera’s en mogen dus niet het terrein op. Ook je selfiestick kun je beter thuislaten.

Word ik gefouilleerd bij de ingang?

Bij de ingang wordt je gevraagd om te laten zien wat je bij je hebt. Wil je hier niet aan mee werken, dan heeft de organisatie het recht om je te weigeren.

Is er cameratoezicht op het terrein?

Ja.

Mag ik harddrugs mee naar binnen nemen?

Nee, harddrugs zijn strafbaar volgende de Nederlandse wet.

Mag ik honden mee naar binnen nemen?

Ja honden zijn toegestaan op het terrein mits ze aangelijnd zijn.

Ik ben iets verloren of heb iets gevonden waar kan ik terecht?

Je kunt terecht bij de EHBO post of meld je bij een beveiliger.