Nieuws

Koningsdag wordt Woningsdag

15 april 2020

Thuis én samen. Koningsdag 2020 krijgt landelijk een andere vorm. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen komt met een aantal ideeën om dit jaar thuis én samen Koningsdag te vieren.

 Vlaggen en klokken

Steek de vlag uit! Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Tussen 9.45 en 10.00 uur luiden we overal in het land de klokken als teken van verbinding.

Om 10.00 uur begint de Nationale Aubade met het zingen van het Wilhelmus. Het Koninklijk Concertgebouworkest doet mee.

Vertel het de Koning

Doe je mee? Kinderen tot 12 jaar kunnen een brief, tekening of gedicht maken voor de Koning. Ze zullen deze periode nooit meer vergeten. Hoe voelen ze zich? Wat houdt ze bezig? Ali B. is ambassadeur van dit project. Lees meer:  https://www.oranjebond.nl/vertel-het-de-koning/

Saamhorigheidsconcerten

Onze ouderen kunnen onze verzorgingshuizen niet in of uit. Met Ali B. en veel burgemeesters roepen we muzikanten en artiesten op om voor de ouderen in hun stad of dorp op te treden. Tussen 15.00 en 16.00 uur, overal in Nederland.

Nationale Toost
Het zingen voor saamhorigheid wordt om 16.00 uur afgesloten met de Nationale Toost, een drankje op de gezondheid van iedereen. Via: nationaletoost.nl

Televisie
De NOS komt op Koningsdag met een uitzending over de vorige zes Koningsdagen. De uitzending is van 10.10 tot 11.40 uur op NPO 1. Uiteraard zal ook Amersfoort weer mooi in beeld zijn.
Vanaf 19.00 uur is er een uitzending over ‘Hoe viert Nederland Koningsdag in corona-tijd’. Winfried Baijens gaat op een roadtrip langs elf provincies, en eindigt in Maastricht.