Nieuws

Op Koningsdag 2019 luidt het: Wij, Amersfoort

14 januari 2019

Op 27 april 2019 viert Koning Willem-Alexander samen met zijn familie Koningsdag in Amersfoort. Stad en regio presenteert zich op die dag onder de slogan “Wij, Amersfoort”, met een bijpassend beeldmerk en huisstijl. Veertien bedrijven hebben zich al aangesloten als sponsor of partner van het evenement. Inmiddels is ook www.koningsdagamersfoort.nl in de lucht, mét bijbehorende social media; Facebook, Twitter, Instagram & YouTube.

Koningsdag 2019 Amersfoort - Logo

Dat maakte burgemeester Lucas Bolsius bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hart van Vathorst. “We kennen de regio Amersfoort natuurlijk als een plek waar veel eigenheid maar ook veel samenwerking is. Allemaal mensen die samen een WIJ vormen. Ook in het nieuwjaarsgesprek met zeven initiatiefnemers en bewoners uit Vathorst op het gebied van duurzaamheid, ontmoeting en evenementen werd mij dat weer duidelijk. In dat gesprek kwam naar voren hoe goed Amersfoort is in het bedenken en organiseren van ideeën.”

Samenwerking

Bolsius: “Koningsdag daagt uit om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en om bestaande samenwerkingen en mooie initiatieven in de schijnwerpers te zetten. Niet alleen in Vathorst, maar ook in alle andere straten van Amersfoort en de regio bruist het van de samenwerkingen en initiatieven. We zoomen graag in op al onze bijzondere buren, vrijwilligers, ondernemers, kunstenaars en professionals. Dat zijn Wij, Amersfoort. Doorendoor ontwerp uit Amersfoort vertaalde dat dat grafisch voor ons in een mooi logo en huisstijl.”

Logo

Zoals Koningsdag een feest voor en door alle inwoners van de regio Amersfoort is, zo is het Koningsdaglogo en de bijpassende huisstijl in principe voor en door iedereen te gebruiken. De verwachting is dat er vraag zal zijn om het logo te gebruiken om de feestvreugde te verhogen. Je vindt dit, inclusief toelichting, op de pagina Toolkit Huisstijl.